Sijoita osingot uudestan!

Osingoista rakentuu pitkällä aikavälillä pörssiosakkeiden tuolosta karusti mitaten noin 30%. Osingot myös tasaavat hyvin osake sijoittamiseen liittyviä riskejä. Jos 12 kk on muuten ollut negatiivista tuloa, osingot mahdollisesti tasaavat tilannetta. Hyödyntääkseen kaiken voittopontentiaalinen ja rakentaakseen investoinneille korkoa korolle, investorin tulisi laittaa myös osingot tuottamaan eli sijoittaa osingot uudestaan.

Suuri osa yksityisten investorien osingoista menee toisaalle kuin uusiin tuottaviin sijoituksiin. Suomalaisten sijoittajien käyttäytymistä tutkinut KTT Elias Rantapuska toteaa toukokuussa 2006 tarkastetussa väitöskirjassaan, että vain yksi prosentti käteisosingoista ohjautuu edelleen sijoituksiin. Sijoittajilla näyttää olevan tutkimuksen mukaan kaksi erillistä ”henkistä kirjanpitoa”: osinkoina saadut tuotot saa kuluttaa, mutta pääomaan ei koskea.

Jokainen saa tietysti tehdä saamillaan osingoilla mitä itse mielii, mutta jos haluaa täysimittaisesti hyödyntää koron koron vaikutusta sijoituksissaan, tulee saadut osingot sijoittaa edelleen.

Vastaa