Puhelinliittymä-kenttä muuttuu: Sonera ja Tele Finland ovat nyt Telia

Telia on lopettanut Tele Finland ja Sonera brändit. Puhelinliittymät ja laajakaistat myydään jatkossa yhden Telia nimen alla. Ruotsalainen Telia ja suomalainen Sonera yhdistyivät jo vuonna 2003 mutta Soneran tuotteita kaupattiin edelleen Suomessa Sonera nimellä. Nyt Sonera nimi, jonka historia ulottuu vuoteen 1855, jää kokonaan historiaan.

Telia lopettaa roaming maksut

Roaming maksut – jotka poistuvat uuden EU-lainsäädännön takia kaikkialla heinäkuussa – poistuvat heti yhdistymisen myötä kokonaan. Tämä on erittäin tervetullut uutinen ja profilio Telian hyvin yrittäjien, yrityksien ja matkustavien operaattorina.

Telia on Suomen ja Ruotsin suurin operaattori

Telia Company AB aloitettiin vuotena 2002 ruotsalaisen Telian ja suomalaisen Soneran sulautumisen seurauksena. Liikeyrityksen päämaja on Tukholmassa ja sen isoin haltija on Ruotsin valtio 37,3 % erällä. Telian liikevaihto oli kuluneena vuotena 8,8 miljardia euroa.

Telia on Suomen ja Ruotsin seudulla isoin toimija. Suomessa Elisa on Saunalahti-brändeineen sittenkin Teliaa kookkaampia. DNA on kolmanneksi suurikokoisin.

Telia omistaa operaattoreita myös muualla Pohjoismaissa, Baltian maissa, Itä-Euroopassa ja jopa Keski-Aasiassa. Telia tunnetaan myös turkkilaisen Turkcellin osaomistajana. Turkcellia on kritisoitu läheisestä yhteistyöstä Turkin epädemokraattisen hallituksen kanssa.

Telian tarjouksista ja tuotteista voit lukea lisää Puhelinliittymat.fi osoitteessa.

Vastaa