Lainaa ilman vakuuksia

Vaikka suurille lainoille edellytetään aina jonkinlaisia vakuuksia, pienempiä kulutusluottoja on usein mahdollista saada muillakin keinoilla. Pankki myöntää luottoa, kunhan pystyy osoittamaan pitkän tähtäimen maksukykyisyytensä. Jos taas haluaa aidosti lainaa ilman vakuuksia, edes maksukykyisyyden todistamista, silloin pikavippi on paras vaihtoehto. Hyviä palveluita mm. Fixura ja Luottoa.

Laina ilman vakuuksia on kalliimpi

Vakuudeton laina on johdonmukaisesti vakuudellista lainaa kalliimpaa. Lainan antaja, eli yleensä pankki tai vippifirma, joutuu arvioimaan kuinka suuri on se riski, ettei hän saa koskaan lainaamiaan rahoja takaisin. Vakuus on yksi tapa vähentää tätä riskiä, jolloin lainan korko voidaan painaa matalaksi. Sen sijaan pikavipeillä, joiden takaisinmaksu on aina jossain määrin kysymysmerkki, on huima korkotaso.

Vakuudetonta lainaa ei saa kuka tahansa

Vaikka vakuudetonta lainaa, etenkin pikavippiä, voi saada melkein kuka vain, aivan kaikissa olosuhteissa lainaa ei myönnetä. Ensinnäkin kuluttajalla tulee olla puhdas luottorekisteri. Eli jos aiemmin on tullut ongelmia velkojen maksamisessa ja Suomen Asiakastieto Oy on lisännyt kuluttajan tiedot rekisteriinsä, silloin edes pikavippiä ei heru. Merkintä vanhenee muutamassa vuodessa velan maksamisen jälkeen, jolloin tulee taas mahdolliseksi ottaa lainaa ilman vakuuksia.

Lainan hakijan tulee myös olla vähintään 18-vuotias Suomen kansalainen. Hän tarvitsee pankkitilin suomalaisesta pankista ja vippien tapauksessa myös verkkopankkitunnukset, jotka on liitetty kyseiseen tiliin – tämän avulla todistetaan henkilöllisyys lainan antajalle. Vippiä varten tarvitaan myös matkapuhelin, joka on rekisteröity lainan hakijan omalle nimelle.

Vastaa