Kuinka aloittaa sijoittaminen?

Kun aloitat sijoittamisen, tarvitset toki pääomaa. Mielestäni vaikein metodi on yrittää kasata ylimääräisiä rahoja säästötilille, ja sitten joskus kun rahaa on kertynyt tarpeeksi, ostaa läjä osakkeita. Suurin osa meistä ihmisistä nimittäin käyttää rahaa kun rahaa on.istock_000004545752xsmall

Annan teille nyt siis muutaman neuvon siitä, miten sijoittamisen saa helposti alkuun. Tällä tavoin keräät huomaamattasi esimerkiksi kolmessa vuodessa jopa 10,000 euron pääoman.

Aloitetaan nyt siitä, mihin sinä ensiksi sijoitat. Jos olet melkoisen uusi sijoittaja, eikä pääomaa ole kauheasti, kannattaa aloittaa rahastoilla.

Voitot eivät ole kauhean suuria, ehkä 5%-10% vuodessa, mutta eivät ole tappiotkaan. Eli, sijoitat rahastoihin.

Mistä sitten ensimmäinen sijoituspääoma? Tässä ainakin Nordea verkkopankki pystyy auttamaan. Voit tehdä rahastosäästösopimuksen (tämä on loistava keino päästä alkuun!). Valitset vain rahaston ja kuukausittaisen säästösumman. Neljäkymmentä euroa on minimi, mielestäni sata euroa kuukaudessa jo ihan kohtuullinen summa aloittelijalle.

Mikä rahasto sopii minulle?

Sopivan rahaston valitseminen laajasta rahastovalikoimasta käy helposti, kun vastaat muutamaan kysymykseen.
Kuinka pitkäksi aikaa sijoitat?
Mitkä ovat tuottotavoitteesi?
Mikä on riskinsietokykysi?

Puhun nyt Nordea asiakkaan näkökulmasta, varmasti muillakin pankeilla on vastaavia palveluita. Nordean rahastovalikoimasta löydät vaihtoehdon, joka vastaa tuottotavoitteitasi ja riskinottohaluasi. Valikoimasta löytyy pelkästään korkomarkkinoille sijoittavia rahastoja, esimerkiksi Nordea Euro Korko sekä korko- että osakemarkkinoille sijoittavia yhdistelmärahastoja, kuten Nordea Vakaa Tuotto tai pelkästään osakemarkkinoille sijoittavia rahastoja esimerkiksi Nordea Osakesalkku.

Rahastovalikoimassa on myös pääomaturvattuja rahastoja kuten Nordea II Takuuturva 100, jossa saat osake- ja korkomarkkinoiden tuottomahdollisuuksien lisäksi myös turvan sijoitetulle pääomalle ja sille kertyneelle tuotolle.

Kun rahasto on valittu, on aika päättää säästösumma. Neljäkymmentä euroa on melko vähän, mutta löytyy varmasti joka taloudesta. Suosittelisin kuitenkin 100€-200€. Tämä summa irotaa helposti, kun a) lopetat tupakoinnin b) lopetat taksilla ajamisen c) lopetat ulkona syömisen b) vähennät baari-iltoja.

Jos ajattelit asiaa vaikka kolmen vuoden tähtäimellä (enkä suosittele pidempää, jossain vaiheessa on ihan kiva päästä ostelemaan niitä osakkeitakin!) niin neljänkymmenen euron kuukausittainen säästäminen toisi sinulle n. 1500€ kolmessa vuodessa, mikäli tuoto-odotus on 5%.

200 euroa kuukaudessa toisi sinulle kolmessa vuodessa melkein 8000€ sijoitettavaa pääomaa.

Näitä voit laskea kätevästi osoitteessa täällä!

Idea tässä on se, että muutaman vuoden aikana saat koottua melko kivuttomasti pääoman, jolla voit hyvin aloittaa varsinaisen osakemarkkinoille sijoittamisen.

Vastaa